Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αναζητήσεις προσώπων - Εξαφάνιση ανηλίκων


Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης των 2 αδελφών Breton


Πηγή: ygeiaoline
Ημερομηνία: 13 Σεπτεμβρίου 2012



Στις 24 Μαρτίου 2012 "Το Χαμόγελο του Παιδιού" δημοσιοποίησε στην Ελλάδα την εξαφάνιση  της 6χρονης Breton-Ortiz Ruth (Ρούθ) και του 2χρονου αδελφού της Jose (Χοσέ), συμμετέχοντας στην ευρεία κινητοποίηση για την ανεύρεση των παιδιών.  
Για την περίπτωση συνεργαζόμαστε με τον ισπανικό οργανισμό «Fundacion ANAR», o οποίος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα παιδιά (Missing Children Europe), όπως και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα δύο αδέλφια εξαφανίστηκαν στις 08 Οκτωβρίου 2011 από την πόλη Cordoba της Ισπανίας, όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να επισκεφθούν τον πατέρα τους. Από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης των δύο παιδιών ο πατέρας κρατείται, καθώς έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις. Στην τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τον «Fundacion ANAR» πληροφορηθήκαμε ότι εντοπίστηκαν οστά στην εξοχική κατοικία του πατέρα και οι αστυνομικές έρευνες εστιάζουν στο να διασταυρωθεί εάν τα οστά αντιστοιχούν σε παιδιά ανάλογης ηλικίας, όπως των δυο αδελφών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε την ύπαρξη νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων, σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται άμεσα αποτελέσματα για την επιβεβαίωση ή όχι της παραπάνω υπόθεσης. 

Η ισπανική κοινωνία και όχι μόνο, είναι σοκαρισμένη από τις εξελίξεις, καθώς τα στοιχεία ενδεχομένως οδηγούν στο γεγονός ότι ο πατέρας αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών και έπειτα έκαψε τα σώματά τους. Παρά τους φόβους, ντετέκτιβ συνεχίζουν τις εντατικές προσπάθειες μέχρι να αποκλειστεί και η τελευταία ελπίδα. Παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις και από τις ιδιωτικές έρευνες ευχή όλων είναι να μην επιβεβαιωθούν οι παραπάνω συγκλονιστικές πληροφορίες. Βρισκόμαστε σε αναμονή νεότερων πληροφοριών όπου και θα ακολουθήσει σχετικό Δελτίο Τύπου. 

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να καλέσει στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, και με τις ειδικές υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που διαθέτει έχει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. 

Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 
  • Είναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης   Παιδιά  (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών. 
  • Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Missing Children Europe.  
  • Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες. 
  • Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών. 
  • Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών 
  • Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com 
  • Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children). 
  • Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Περισσότερες πληροφορίες: 
"Το Χαμόγελο του Παιδιού"
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e-mail: 116000@hamogelo.gr
www.hamogelo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου