Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Τι έδειξαν οι έρευνες για τον φονιά της Άρτας


Στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε η φωτογραφία του φονιά της Άρτας ο οποίος πυροβόλησε τον φίλο του μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Κεραμάτες


Πηγή: newsnow.gr
Ημερομηνία: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013
Το φονικό, έχει συνταράξει όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Εντύπωση έχει προκαλέσει όχι τόσο αυτό καθαυτό το έγκλημα, αλλά τα όσα ακολούθησαν. Δηλαδή ο τεμαχισμός του θύματος, το οποίο κατάγονταν από τη Φιλιππιάδα και όχι από τους Φιλιάτες, ο βρασμός του σε κατσαρόλα, η ρίψη του ανθρώπινου κρέατος στο βόθρο και των κοκάλων στον Άραχθο. Το σπίτι του φονικού είναι μέσα σ' ένα χωράφι και έχει μια είσοδο, η οποία ανοίγει προς τα πάνω, μηχανοκίνητα. Στην αρχή του χωραφιού υπάρχουν ακτινίδια και μετά μανταρινιές. Μετά την είσοδο, που ήταν ερμητικά κλειστή, και αφού διανύσει κανείς λίγα μέτρα, βρίσκεται μπροστά σε δύο μικρές περιποιημένες κατοικίες χωμένες ανάμεσα σε μανταρινιές. Ένα σκυλάκι γάβγιζε ακατάπαυστα.
Από τα γαβγίσματα του "ειδοποιήθηκαν" για την παρουσία δημοσιογράφων δύο συγγενικά πρόσωπα του δράστη, που ήταν μέσα στο σπίτι. Πίσω από την πόρτα, χωρίς να εμφανιστούν, έδιωξαν τους δημοσιογράφους, λέγοντάς τους "φύγετε από εδώ, δεν θέλουμε κανέναν, κακώς ήρθατε". Αγριεμένος, όμως, ήταν και ο ίδιος ο δράστης, κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή. Με βρισιές απευθύνθηκε σε δημοσιογράφους, που ήταν στην είσοδο του δικαστηρίων.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σκεπάρνι, ένα πιστόλι replica και μία κατσαρόλα, που ο δράστης χρησιμοποίησε για να εξαφανίσει στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν.

Από τα δικαστικά στοιχεία προκύπτει ότι συνελήφθη ο 36χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης και ομολόγησε την πράξη του, επικαλούμενος οικονομικές διαφορές με το θύμα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. Από τις έρευνες και την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης, μέσα στο σπίτι του στις Κεραμάτες Άρτας, πυροβόλησε με πιστόλι 48χρονο από τη Φιλιππιάδα στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος, τεμάχισε το πτώμα, το έβρασε και πέταξε τα τεμαχισμένα μέλη και οστά στο βόθρο του σπιτιού του και σε παρακείμενο ποταμό, ενώ έκαψε τα δικά του ρούχα και τα ρούχα του θύματος στην αυλή του σπιτιού. Επίσης, ως εμπλεκομένη στην υπόθεση, συνελήφθη και μία 25χρονη, η οποία προέκυψε ότι ήταν παρούσα στο σπίτι του 36χρονου, την ώρα της ανθρωποκτονίας και η οποία είναι επίσης ναρκομανής και φίλη του. Η κοπέλα είναι κόρη πολύ γνωστής οικογένειας της Άρτας και άτομο υπεράνω πάσης υποψίας. 
Ένα ακόμα τραγικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι την ώρα που τεμάχιζαν το θύμα, η κόρη του παντρευόταν!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου