Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Απιστία : Το σεξ ή το συναίσθημα μας πονάει περισσότερο;


Υπάρχει καλή ή κακή απιστία; Ποιο είδος είναι χειρότερο; Ποια σας πειράζει περισσότερο; Η σεξουαλική ή η συναισθηματική;


Πηγή: thatslife.gr
Ημερομηνία: 29 Απριλίου 2014



Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Evolutionary Psychology» αποφάσισε να εξετάσει τι είδους συναισθήματα τρέφουν οι άνθρωποι-άντρες και γυναίκες-σχετικώς με τα είδη της απιστίας!

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας ζήτησαν από 477 ενήλικες – 238 άνδρες και 239 γυναίκες – να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για μία ποικιλία θεμάτων, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και ερωτήματα για τις σχέσεις και την απιστία.

Ένα τέτοιο ερώτημα ήταν: «Ποιο θα σε συνέτριβε περισσότερο; Το να φαντάζεσαι το σύντροφό σου να απολαμβάνει μία παθιασμένη σεξουαλική επαφή με ένα άλλο άτομο ή να φαντάζεσαι το σύντροφό σου να δημιουργεί ένα βαθύ συναισθηματικό δεσμό με ένα άλλο πρόσωπο;»

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι ερευνητές κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: «Τα αρσενικά ανέφεραν ότι η σεξουαλική απιστία είναι πιο οδυνηρή από τη συναισθηματική απιστία ενώ το αντίθετο ισχύει για τις γυναίκες».

Με απλά λόγια ο καλός μας προτιμάει να δίνεις την ψυχή σου και όχι το σώμα σου ενώ εμείς οι γυναίκες δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα όταν η απιστία περιέχει sex και καθόλου συναίσθημα!

Η συναισθηματική απιστία μας τρελαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου