Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ομαδική απόδραση στις φυλακές Τρικάλων


Πηγή: trikalanews.gr
Ημερομηνία: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013



Στο «πόδι» βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων καθώς υπήρξαν πυροβολισμοί στις Φυλακές Τρικάλων. Εκεί σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων για να ενίσχυση και για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για απόπειρα απόδρασης κρατουμένων.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το trikalanews.gr υπάρχει όχημα έξω από τις φυλακές που «γαζώνει» τις σκοπιές, ενώ ομάδα βαρυποινιτών έχει ανέβει στην ταράτσα και πυροβολεί κατά των σκοπών. Από τις μέχρι τώρα έρευνες φέρεται να υπάρχει τραυματίας 40χρονος υπάλληλος της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Τρικάλων.

Aυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε καταδίωξη ατόμων που είναι άγνωστο αν πρόκειται για άτομα που ήταν στο όχημα εξωτερικά των φυλακών ή αν πρόκειται για δραπέτες του Σωφρονιστικού  Καταστήματος. Στην περιοχή συνεχίζεται η πραγματική μάχη Αστυνομικών και κακοποιών που προσέγγισαν το κτίριο για να βοηθήσουν στην απόδραση βαρυποινιτών και μέσα στο σκοτάδι και τα χωράφια, υπάρχει σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό με πυροβολισμούς.

Την ίδια ώρα, μάχη γίνεται και στο εσωτερικό των Φυλακών, όπου η ένοπλη ομάδα των βαρυποινιτών, παραμένει στην ταράτσα του κτιρίου των Φυλακών, ενώ φέρεται να υπάρχει και δεύτερος τραυματίας 37χρονος φρουρός των Φυλακών.

Το σημείο των Φυλακών, προσέγγισαν ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Τρικάλων για την παραλαβή των τραυματιών υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών που βρίσκονταν στο εσωτερικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος και συγκεκριμένα στα Φυλάκια, εκ των οποίων ο 40χρονος έχει τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Επίσης υπήρξε τρίτος σωφρονιστικός υπάλληλος τραυματίας ελαφρότερα σε σχέση με τους άλλους δύο, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων έχουν σπεύσει συγγενείς των τραυματιών, με τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους να έχουν εισαχθεί στο χειρουργείο και οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Εν τω μεταξύ, από τη βροχή των πυροβολισμών, μία από τις σφαίρες τρύπησε τη βιτρίνα καφενείου που βρίσκεται πολύ κοντά στις φυλακές και σφηνώθηκε στον τοίχο σε απόσταση ενός μέτρου από θαμώνα. Στον χώρο των Φυλακών Τρικάλων έχουν σπεύσει και ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και επιχειρείται να βρεθεί τρόπος αφοπλισμού των κρατουμένων. Την όλη επιχείρηση για την έρευνα και τις παρακολουθήσεις συντονίζει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χαλάτσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου