Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πως να παρακαλουθήσεις ασυγκίνητος το δράμα του πατέρα που ξεσπά για τον άτυχο χαμό του γιού του


Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή για την τραγωδία στη Λάρισα "Το όνειρο έγινε στάχτη"


Πηγή: newsit.gr
Ημερομηνία: Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Για την τραγωδία που χτύπησε την πόρτα της οικογένειας του, μίλησε ο πατέρας του φοιτητή Νίκου Πολυχρόνη, που έχασε τη ζωή του στη Λάρισα από το αυτοσχέδιο μαγκάλι. Σοκαρισμένος από την πρόσφατη τραγωδία ο πατέρας του Νίκου Πολυχρόνη, περιέγραψε στον Alpha πώς το όνειρο έγινε στάχτη από τη μια στιγμή στην άλλη. "Μήπως τα παιδιά είχαν ίδεα από μαγκάλι; Εδώ δεν έχω εγώ που είμαι 50 χρονών, δεν είχα ανάψει ποτέ στο σπίτι της μάνας μου. Πού να ξέρουν τα παιδιά; Σου λέει, φωτιά βγάζει, ζέστη βγάζει, θα ζεσταθούμε λιγάκι".

Ο τραγικός πατέρας μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζει η οικογένεια του. "Είχαμε προβλήματα με την επιχείρηση που δουλεύω. Τα οικονομικά τα ξέρεις, σε όλη την Ελλάδα ίδια είναι, δεν είναι μόνο σε μένα. Κι εγώ είμαι τυχερός γιατί είχα δουλειά. Άλλος κόσμος δεν έχει όχι δουλειά, ούτε επίδομα ανεργίας". Ο κύριος Πολυχρόνης αναγκάστηκε να σταματήσει το δεύτερο γιο του από τη σχολή μαγειρικής λόγω των οικονομικών προβλημάτων ενώ και η κόρη του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει όλα τα φροντιστήρια που παρακολουθούσε. "Του είπα Μάκη σταμάτα τη σχολή, πήγαινε φαντάρος και του χρόνου βλέπουμε. Το Νίκο δεν μπορούσα να τον σταματήσω. Να μετάφέρεις τα έπιπλα και όσα είχε μέσα στο σπίτι ήταν μεγάλο πρόβλημα λόγω του κόστους".

Ο πατέρας λέει πως στο σπίτι του γιου του υπήρχε θέρμανση αλλά τα παιδιά μαζεύονταν στο μοιραίο σπίτι 20 μέτρα μακρυά γιατί ήταν μεγαλύτερο: "Μαζεύονταν εκεί και παίζανε, τρώγανε, είχε και καλύτερο internet. Έλεγε: πάμε εκεί, έχει λίγο κρύο. Τον ρωτούσα "Ρε Νίκο γιατί πάτε εκεί και δε μαζεύεστε στο δικό σου που έχει καλοριφέρ; Εκεί μαζεύονται όλοι, μου απαντούσε. Και έτσι έγινε το μοιραίο".



Χαμόγελα αισιοδοξίας για τους δύο φοιτητές - Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο τρίτος
Οι δύο φοιτητές που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση. Ο ένας αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον και ο άλλος, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -ήταν με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και ενώ βγήκε από την εντατική και συνεχίζει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου. Στάσιμη και κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και παραμένει διασωληνωμένος.

Διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά στη Λάρισα και Θεσσαλονίκη
Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν το απόγευμα εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Πέμπτη, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι. Οι πολίτες, στάθηκαν επί ώρα σιωπηλοί στην Κεντρική Πλατεία, κρατώντας αναμμένα κεριά υπό τους ήχους διακριτικής μουσικής που έπαιζε νεανικό συγκρότημα, αποχαιρετώντας έτσι τους δύο άτυχους νέους, η απώλεια των οποίων συγκλόνισε την πόλη, και στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας προς την πολιτεία. Αλήθεια ποιο δικαστήριο θα αποδώσει δικαιοσύνη γι' αυτό το έγκλημα; Τι στοιχεία χρειάζεται ποια έρευνα θα κάνει; Νέοι άνθρωποι χάνουν άδικα τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Υπάρχει η πρόνοια της Πολιτείας; και αν ναι τι κάνει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου