Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Gadget Παρακολουθήσεις και ληστές μόνοι στο σπίτι


Πηγή: Huffingtonpost.com
Ημερομηνία: 3 Ιανουαρίου 2013


Η χρήστης του ψηφιακού αρχείου Reddit, "ανέβασε" ένα βίντεο που καταγράφει λεπτό προς λεπτό τη διάρρηξη του σπιτιού της, λίγες μόλις ημέρες πριν την αλλαγή του έτους. Η ιδιόμορφη αυτή ντεντέκτιβ είχε καταφέρει να στήσει στο σπίτι της ένα κύκλωμα στυλ "Big Brother"

Το σπίτι του "Big Brother"

Το κλειστό κύκλωμα της οικίας, "έπιασε" στα πράσα τρεις άνδρες, οι οποίοι περιφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο και ψάχνουν για πολύτιμα αντικείμενα, στις 29 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, οι ληστές έφυγαν με αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 δολαρίων. Ανάμεσα τους ένα  Xbox, ένα iPod και ένα σκληρό δίσκο. Κατέστρεψαν επίσης μια τηλεόραση στην προσπάθεια τους να την πάρουν μαζί τους, ενώ δοκίμασαν να βγάλουν εκτός λειτουργίας το κλειστό κύκλωμα καμερών, όταν αντιλήφθηκαν την ύπαρξη τους.

Το παράδοξο είναι ότι η οικογένεια είχε εγκαταστήσει το κλειστό κύκλωμα όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά επειδή τους αρέσουν τα "γκάτζετς", όπως έγραψαν στο Reddit. Βέβαια αν η οικογένεια είχε φροντίσει πέραν από γκάτζετ - ντετέκτιβ να είναι περισσότερο οργανωμένη και να έχει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ασφαλείας ή να είχε πάρει πιο σοβαρά την προστασία του σπιτιού της και τη δική της ασφάλεια τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.... Αλλά πέραν από κάμερες παρακολούθησης, η οικία δε διέθετε συναγερμό κι έτσι έμειναν στις απλές παρακολουθήσεις ατόμων που λήστευαν το σπίτι τους.
Σύμφωνα με το δίκτυο "Safe Guard The World", πάνω από 2.000.000 ληστείες κατοικιών καταγράφονται κάθε χρόνο στις Η.Π.Α. Τα σπίτια που δε διαθέτουν συναγερμούς, έχουν 300% περισσότερες πιθανότητες διάρρηξης.


Δείτε το video:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου