Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνες τέλος - και επίσημα νεκρός ο Κρίστοφερ Ντόρνερ


ΗΠΑ: Η νεκροψία έδειξε ότι αυτοκτόνησε ο καταζητούμενος πρώην αστυνομικός


Πηγή: tanea.gr
Ημερομηνία: Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013



Τέλος στις παρακολουθήσεις και το ανθρωποκυνηγητό έδωσε ο ίδιος ο Κρίστοφερ Ντόρνερ με την αυτοκτονία του. Ο πρώην αστυνομικός που πραγματοποίησε την αιματηρή βεντέτα κατά της αστυνομίας του Λος Άντζελες σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το ιατροδικαστικό ινστιτούτο που διενήργησε την νεκροψία.

Καταδιωκόμενος από την αστυνομία ύστερα από έξι ημέρες ανθρωποκυνηγητού σε ορεινή περιοχή του Μπιγκ Μπέαρ, δύο ώρες από το Λος Άντζελες, ο 33χρονος έφεδρος στρατιωτικός και πρώην αστυνομικός Κρίστοφερ Ντόρνερ είχε οχυρωθεί σε ένα οίκημα το οποίο πήρε φωτιά μετά την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης. Τα απανθρακωμένα υπολείμματα του Ντόρνερ βρέθηκαν στα ερείπια. Το ιατροδικαστικό ινστιτούτο της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο διευκρίνισε ότι ο φυγάς, που ευθύνετο για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δεν έχασε τη ζωή του στη φωτιά αλλά από μια σφαίρα στο κεφάλι. «Μετά τη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε, ο ιατροδικαστής αναφέρει στο πόρισμά του ότι η αιτία θανάτου ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του σερίφη στην κομητεία του Σαν Μπερναρντίνο λοχαγός Κέβιν Λέισι.
Ο εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να πει αν ο Ντόρνερ έστρεψε το όπλο εναντίον του ή αν η σφαίρα ερρίφθη από τις δυνάμεις της τάξης που είχαν περικυκλώσει το οίκημα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η έρευνα δεν έχει σταματήσει και ότι παρά το ότι συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία, φαίνεται πως το τραύμα που στοίχισε τη ζωή στον Ντόρνερ προκλήθηκε από τον ίδιο.

Πρώην μέλος της αστυνομίας του Λος Άντζελες (LAPD), ο Ντόρνερ πραγματοποίησε στις 3 Φεβρουαρίου αιματηρή βεντέτα κατά της LAPD, σε αντίποινα για την αποπομπή του από αυτήν το 2008 -την οποία θεωρούσε άδικη- λόγω ψευδών δηλώσεών του σε βάρος μιας ανώτερης του αξιωματικού. Ο Ντόρνερ σκότωσε ένα ζευγάρι, ανάμεσά του την κόρη ενός αστυνομικού που θεωρούσε υπεύθυνο για την αποπομπή του και έναν αστυνομικό από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου καθώς και έναν αξιωματικό της αστυνομίας σε ανταλλαγή πυρών την περασμένη Τρίτη. 
Ύστερα από έρευνες έξι ημερών, ο φυγάς εντοπίστηκε την Τρίτη αφού είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο και αμέσως μετά καταδιώχθηκε από την αστυνομία. Μόλις εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, οχυρώθηκε στο οίκημα το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά την επέμβαση ειδικής δύναμης της αστυνομίας. Έκτοτε ο φυγάς δεν φάνηκε πουθενά. Τα υπολείμματά του βρέθηκαν μερικές ώρες αργότερα στα ερείπια και ταυτοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τις αρχές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου